Thumb e244b61a3c49fdcfcb5c07255cbb29b13e30f085

Efti Ilse Gia

Ik collecteer omdat

Lieve mensen, graag aandacht voor IC patiënten (nu door Corona) ,toekomstige IC patiënten, maar zeker ook voor ex patiënten van ver(der) daarvoor! Men kan immers door allerlei ‘aandoeningen’ op de IC terecht komen.
Daar moet men echt Niet zijn!
Ik zelf krijg én zie nu een kans om als ex IC patiënt ( van verder terug) aandacht voor mezelf en al die mensen die nu op IC komen en gaan komen , aandacht te vragen....want t is niet niks om daar te moeten verblijven.
Men is daarna nooit meer dezelfde....veel gezondheids problemen op fysiek en psychisch niveau, zeker in t begin....maar zelfs jaren later komen er steeds meer ‘ verrassingen’ ..achteruitgang van lichaam en psyche ( bij mij in ieder geval)
Op de IC is ‘ t doel letterlijk ; iemand in leven zien te houden, de gevolgen zie je later pas......er wordt sowieso veel schade aangericht op fysiek vlak....ligt er ook aan of men aan de beademing ( en hoe lang) heeft gelegen, hoe oud men is , delirant ( delier) was enz.
Kwaliteit van leven daarna wordt in ieder geval echt minder .
Kortom ...de gevolgen zijn best serieus te noemen/nemen ,tenminste, dat is mijn ervaring) ik heb zelf niet niet de directe hulp ‘daarna’ gekregen ...en wil daarom juist zeggen ,dat die hulp zo spoedig mogelijk moet worden ingezet...( fysiek,sociaal,psychisch,) want t verandert je leven!
Misschien wil je wat bijdragen voor dit mooie doel; .... Dat er ( uiteindelijk) meer aandacht komt voor de impact ! die ‘t voor IC patiënten en familie/ naasten heeft!

6 donateurs
€ 44 ingezameld